petek, 05 oktober 2018 09:40

DOVOLJENJA ZA PRODAJO TOBAKA, TOBAČNIH IN POVEZANIH IZDELKOV

Obvezna dovoljenja od 11.11.2018

Zakon o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov prinaša novost za vse poslovne subjekte, ki prodajajo tobačne izdelke. Prodaja teh izdelkov bo možna le še na podlagi dovoljenja, ki ga bo izdalo Ministrstvo zdravje.

Zakon o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov določa, da se lahko tobak, tobačni in povezani izdelki od 11. 11. 2018 prodajajo  v poslovnih prostorih, za katere je bilo izdano dovoljenje.

Vlogo za pridobitev dovoljenja za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov je od 27. 9. 2018  možno oddati samo elektronsko na portalu e-VEM (SPOT).

Vloge za izdajo dovoljenja bodo lahko oddajali zakoniti zastopniki ali pooblaščenci podjetja. Pooblastila za delo v sistemu e-VEM uporabniki oddajo na točke SPOT (VEM).

Za vsebinska vprašanja vezana na dovoljenje za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov uporabnikom zagotavlja Ministrstvo za zdravje. Kontaktni podatki za vsebinsko podporo so objavljeni na portalu e-VEM na strani Pomoč in podpora.
Uporabnikom je prek Enotnega kontaktnega centra od ponedeljka do petka, od 8. do 22. ure na voljo tudi tehnična podpora na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali tel. št. 080 2002.