ponedeljek, 21 oktober 2019 09:37

Humanitarna pomoč po požaru v podjetju Kendales d.o.o.

V noči na 8. oktober je požar zajel mizarsko delavnico podjetja Kendales d.o.o. v Dolenjih Novakih. Mizarska delavnica je pogorela skoraj v celoti, prav tako tudi izdelki, polizdelki, material za predelavo, stroji in pred delavnico parkirano tovorno vozilo. Požar je pomagalo gasiti 56 iz prostovoljnih gasilskih društev Novaki, Cerkno, Gorje-Poče-Trebenče in Planina.

Podjetje Kendales, izvozno in razvojno naravnano, z več kot 50-letno tradicijo se ukvarja z izdelavo serijskih lesenih izdelkov in notranjo opremo po meri, pomembno prispeva h gospodarskemu razvoju občine in odpiranju novih delovnih mest. Lastnik Jože Kenda ocenjuje, da je požar povzročil za več kot 200 tisoč evrov gmotne škode, veliko škodo pa je pričakovati zaradi izpada proizvodnje. Družini Kenda so priskočili na pomoč prijatelji, znanci, sosedje, kolegi obrtniki.

Poseben račun za pomoč pri sanaciji podjetja Kendales je v ta namen 14.10.2019 odprla tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki so jo v okviru OZS leta 2007 ustanovili obrtniki in in članom OZS pomaga v primeru nesreč.

Ustanova je za namene zbiranja sredstev za Kendales d.o.o. odprla posebni sklic – povezava na sklic požar v mizarski delavnici Kendales

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana 
Poslovni račun odprt pri NLB d.d.
št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Humanitarna pomoč – požar mizarske delavnice in tovornjaka  
Koda namena: CHAR
Sklic: 00 10-1048 
Ker nesreča nikoli ne počiva in ne vemo, če bomo tudi sami  kdaj potrebni pomoči, namenimo del sredstev za hitrejšo sanacijo delavnice, ohranitev delovnih mest in ponoven zagon proizvodnje v podjetju Kendales.