Gostinci

V Sekciji za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je združenih okoli 1.500 članov, ki se, ukvarjajo z gostinstvom in turizmom.

Usmeritev dela Sekcije za gostinstvo in turizem je predvsem sodelovanje pri oblikovanju, spreminjanju in dopolnjevanju zakonodaje in predpisov, ter drugih pogojev, ki se nanašajo na dejavnost članov sekcije. Sekcija je aktivna tudi pri obveščanju članov sekcije in javnosti o delu sekcije in o vseh dogajanjih in novostih s področja gostinske zakonodaje. Pomembna je njena skrb za redno in dopolnilno izobraževanje članov in njihovih zaposlenih ter aktivno vključevanje v prenovo programov za poklicno izobraževanje. Vzporedno tečejo tudi aktivnosti pri izvajanju mojstrskih izpitov. Sekcija za svoje člane in njihove zaposlene organizira tudi oglede specializiranih sejmov, predvsem v tujini.

Sekcija glede na aktualno problematiko organizira posamezna izobraževanja ter regijske sestanke gostincev, saj so mnenja članov po regijah zelo pomembna za usmeritev in delo sekcije. Pristojna ministrstva opozarja na problematiko, na katero opozarjajo gostinci ter zahteva spremembe predpisov z namenom poenostavitev in zmanjšanja administrativnih obveznosti.

V mesecu novembru sekcija vsako leto organizira tradicionalno Strokovno srečanje gostincev, na katerem gostinci dobijo nove koristne informacije s področja njihovega delovanja in se pogovorijo o problematiki s katero se srečujejo vsakodnevno pri svojem delu. Zaradi lažjega informiranja in bolje organiziranega delovanja čimvečjega števila gostincev, bo sekcija tudi v prihodnje podpirala ustanavljanje gostinskih sekcij v območnih obrtnih zbornicah oziroma v regijah.

Sekcija za gostinstvo in turizem je oblika organiziranosti v OZS, ki združuje člane v isti dejavnosti - njen položaj in način delovanja je določen v Statutu OZS, posebej pa še v poslovniku sekcije. Poslovnik določa način dela sekcije in njene organe, način volitev ter pravice in dolžnosti članov. Sekcija ima upravni odbor, ki šteje 11 članov. Upravni odbor ima neprofesionalnega predsednika ter dva podpredsednika.

Predsednik sekcije, ki je istočasno tudi predsednik upravnega odbora je Blaž Cvar, Radlje ob Dravi,
gsm.: 041/321 289, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Sekretarka sekcije je Vlasta Markoja, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, Ljubljana, tel. 01/583 05 71, mob.: 030/601 689, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Podrobnosti o delovanju sekcije, zakonodaji, organih sekcije: Sekcija za gostinstvo in tirizem

 

četrtek, 16 julij 2020 15:46

KORONAVIRUS - Ukrepi za gostinsko...

NIJZ je 8.7.2020 objavili dopolnjena Priporočila pri izvajanju turistično-gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2. Bistvene dopolnitve: dodan je naslednji…
V času epidemije je za opravljanje gostinske dejavnosti potrebno upoštevati: Zaposleni: Priporočila NIJZ, Nacionalnega inštituta za javno zdravje Gosti: na…
petek, 28 februar 2020 14:18

Seminar RAVNANJE Z EMBALAŽO,...

Sekcija živilskih dejavnosti in Sekcija za gostinstvo in turizem organizirata izobraževanje  RAVNANJE Z EMBALAŽO IN ODPADNO EMBALAŽO IN OBVEZNOSTI POVZROČITELJEV ODPADKOV, …
četrtek, 15 november 2018 15:02

11.strokovno srečanje gostincev

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira že tradicionalno 11. Strokovno srečanje gostincev, ki bo v ponedeljek,…
petek, 05 oktober 2018 09:49

KATEGORIZACIJA NASTANITVENIH OBRATOV

Pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih obratov (Ur.l. št.22/2018) je začel veljati 1. oktobra 2018. Bistvena novost pravilnika je uvedba standardov Hotelstars…
petek, 05 oktober 2018 09:46

KOLEKTIVNA POGODBA ZA GOSTINSTVO...

Kolektivna pogodba za gostinstvo in turizem (Ur. l. 56/2018) je začela veljati 1.9.2018, sklenjena pa je za   določen čas,…